Vi returnerar inom 48 timmar

FAQ

Vanliga frågor

Hur fungerar Batteribrev?

Batteribrev är den första svenska urmakaren på nätet. Var i Sverige du än befinner dig så byter vi batteriet på din klocka och returnerar direkt hem till din brevlåda.

1. Beställ det antal batteribyten (ett per klocka) i kassan som du önskar göra.

2. Vi skickar hem ett anpassat Batteribrev inklusive förbetalda fraktsedlar som kommer i brevlådan.

3. Lägg i klockan/klockorna och följ den bifogade instruktionen för att försluta kuvertet och skicka in det till oss.

4. Vår auktoriserade urmakare byter batteri samt trycktestar klockan och skickar tillbaka den till dig igen nu med ett nytt batteri, enkelt och bekvämt!

 

När betalar jag för batteribytet?

I kassan kan du välja olika betalningsalternativ genom Klarna: faktura, kort, direktbetalning. Ditt orderbelopp reserveras vid köpet men kortköpet/fakturan aktiveras först när du skickat in din klocka och vi har bytt batteri samt returnerar den till dig. Dvs inga pengar dras  innan vi har genomfört vårt jobb.

Vilka klockor kan jag skicka in?

Du kan skicka in alla vanliga klockor som drivs av ett knappcellsbatteri, både analoga och digitala. Om det tex står “quartz” eller “kvartsurverk” är din klocka batteridriven. Däremot är det inte alla klockor som anger detta på klockan. Du kan alltid kontrollera med försäljningsstället eller varumärket för just din klocka.

Vissa batteridrivna klockor har mer avancerade urverk och/eller funktioner som gör att de behöver ett specialbatteri (tex litium) eller ställas in/programmeras efter batteribytet. Klockans konstruktion (tex monocoque) kan också medföra ett högre pris. Dessa olika klockor kräver merarbete och/eller dyrare batterier vilket kan innebära en extrakostnad. Kontakta gärna oss i förväg för prisförslag, i annat fall adderas extrakostnaden till din order i efterhand.

Om du behöver vrida upp din klocka med kronan eller ha den på armen för att den ska ticka så är din klocka inte batteridriven.

Vi kan oftast byta batteri på dykklockor/datorer men eftersom de ibland kräver packningsbyte samt kan ha fler än ett batteri eller dyrare specialbatterier innebär detta en merkostnad. Om du kontaktar oss i förväg kan vi lämna kostnadsförslag innan genomförd service.

Vi kan i vissa fall även byta batterier på smart-klockor som har uppladdningsbara och integrerade batterier, men då måste du kontakta oss i förväg så att vi kan avgöra om vi kan byta batteri samt ge prisförslag. Däremot kan vi inte ladda eller uppdatera/ställa in programvaran till smartklockor efter batteribytet.

 

Vad händer om det inte är fel på batteriet?

Vår erfarna utbildade urmakare kommer kunna konstatera om det är något annat fel än batteriet (tex trasigt urverk). I första hand kommer vi erbjuda oss att laga din klocka i de fall detta är möjligt. Vi skickar då ett mail med beskrivning av felet samt kostnad för reparationen. Om vi inte kan laga klockan, eller du som kund inte vill att vi gör det, då skickar vi tillbaka klockan med avdrag för porto- och administrationsavgift. Avgiften beror på vilken tjänst du valt samt hur många klockor du skickat in.

Vad händer om ni inte kan byta batteri på klockan?

Om vi av någon anledning inte har möjlighet att byta batteri på klockan så returneras den och din order återbetalas med avdrag för frakt- och administrationskostnad.

Hur lång tid tar det innan min klocka kommer tillbaka?

Våra urmakare arbetar så snabbt som möjligt med din order och vi returenrar oftast samma dag vi får klockan till oss, men vår målsättning är att alltid byta batterier och returnera inom två arbetsdagar från att vi mottagit klockan.

När måste jag skicka in klockan?

Du måste skicka in klockan inom 50 dagar från beställningsdatumet. Efter 60 dagar blir din betalning inaktiv, vilket innebär att om din klocka inkommer efter maxtiden så antingen aktiverar vi din betalning, eller skickar en faktura på ordervärdet om din ursprungliga betalning har makulerats automatiskt. Om du väljer att inte skicka in din klocka, har Batteribrev rätt att ta ut kostnader för porto och administration. Beloppet beror på hur många batteribyten samt vilket fraktalternativ du beställt.

Varför ska jag skicka klockan till en urmakare?

Fördelen med att gå till en urmakare är att du låter ett proffs ta hand om din klocka. I samband med batteribytet trycktestar vi klockan för att säkerställa att den uppfyller vattentätheten som klockan är konstruerad för. En av de främsta anledningarna är också om det visar sig att det inte är batteriet som är slut, utan något annat fel på klockan. Då måste vi kunna informera dig om detta och i de flesta fall kan vi erbjuda oss att laga klockan. För varje klocka som Batteribrev hanterar medföljer en rapport om klockans skick för kundens trygghet.

Att försöka byta batteri själv kan innebära att klockan skadas och det kostar avsevärt mer att laga. Det som kan hända är bland annat:

– Komma åt spolen i urverket och då finns risk att denna skadas
– Sätta i fel sorts batteri som inte är anpassat till urverket
– Använda billiga batterier som kan läcka och skada urverket, de märkesbatterier som Batteribrev använder lämnar garanti mot läckage
– Packningen sätts i felaktigt så att klockan inte längre är vattentät
– Det får inte komma smuts på batteriet eller i urverket, det är viktigt att man inte rör batteriet med fingrarna vid bytet då detta kan medföra att det läcker eller tar slut snabbare
– För de som är ovana att hantera klockor är det lätt att repa boetten eller skada glaset i samband med att man öppnar klockan för att byta batteri. Många klockor kräver också specialverktyg för att öppna och stänga klockan, detta gäller till exempel guldklockor (sk monocoque) där man måste ta bort glaset för att komma åt att byta batteri.
– I vissa klockor måste man ta bort kronan och axeln för att kunna byta batteri, detta kräver utbildning och erfarenhet

Ställer ni in tiden och funktioner efter batteribytet?

Vi kommer göra vårt bästa för att ställa in tiden på din klocka innan den returneras till dig. Däremot för vissa mer avancerade klockmodeller som tex både har analoga och digitala urverk eller smartklockor, har vi inte tillgång till bruksanvisningen för alla modeller vilket innebär att du som kund kan behöva ställa in tiden/funktioner när klockan kommer till dig.

Kan jag spåra min försändelse?

För vår grundtjänst skickas klockorna med A-post som inte är en spårbar tjänst. För ett tillägg om 99 SEK per Batteribrev skickas din order med Schencker Ombud Standard vilket är en spårbar tjänst.

Är min klocka försäkrad i transporten?

Du kan välja en spårbar tjänst i Kassan för endast 99 SEK, då skickas Batteribrev med Schencker Ombud Standard och din klocka ersätts till ett värde upp till 5000 SEK vid förlust eller allvarlig skada. Värdet måste kunna styrkas av dig. Om du beställer ett normalt Batteribrev skickas den med A-post. Denna tjänst är inte spårbar eller försäkrad, det innebär att du själv ansvarar för transporten.

Gäller min klockförsäkring efter att ni har bytt batteriet?

Batteribrev använder sig bara av auktoriserade urmakare vilket innebär att din klocka hanteras fackmannamässigt. Du kan också använda din orderbekräftelse som bevis på batteribytet.

Kontrollerar ni vattentätheten efter batteribytet?

Vi gör alltid ett trycktest efter batteribytet för att kontrollera vattentätheten, det gör vi oavsett vilket djup din klocka är konstruerad för. Däremot är alla klockor inte konstruerade för att vara vattentäta från början, nedan finns en tabell som anger märkning och vad det innebär vad gäller vattenskydd. Finns det ingen märkning är klockan oftast inte vattentät och det gäller fortfarande även om klockan visat sig vara tät efter batteribytet. Det kan också vara så att packningarna på din klocka börjar bli gamla vilket kan påverka vattentätheten på din klocka. I dessa fall lämnar vår urmakare en kommentar vid returen av din klocka. Vi kan också återkomma med kostnadsförslag för att byta packningar i de fall dessa går att få tag på.

30 m/3 ATM: Klockan tål stänk (ej dusch/bad)
50 m/5 ATM: Klockan tål snabba dopp
100 m/10 ATM: Klockan tål bad
200 m/20 ATM: Klockan tål dykning

Vad kostar batteribytet?

Vi har en fallande prismodell där du får mer rabatt ju fler klockor som du skickar in (upp till 3 klockor): 

1 klocka = 249 SEK

2 klockor = 399 SEK (20% rabatt)

3 klockor = 523 SEK (30% rabatt)

4 klockor = 697 SEK (30% rabatt)

Ovan är ordinarie priser, ibland erbjuder vi specialpriser eller rabatter som då är gällande priser vilka aviseras på sidan eller syns i kassan. För tilläggstjänster som tex nya packningar, byte av fler än ett batteri, urverksbyte, montage av visare etc tillkommer det en kostnad beroende på service. Batteribrev kommer lämna kostnadsförslag för accept innan servicen genomförs.

Vilka batterier använder ni?

Vi använder bara batterier från ledande tillverkare som Sony, Maxell, Renata, Energizer etc. Typen kallas knappcellsbatteri eller silveroxid-batterier och livslängden är vanligtvis mer än 2 år.

Vad händer med mitt gamla batteri?

Vi ansvarar för att alla uttjänta batterier lämnas till en återvinningscentral där de hanteras på ett korrekt sätt.

Allt förpackningsmaterial är också återvinningsbart så att du kan hantera det i din egen källsortering.

Hur många klockor kan jag skicka in?

Du kan skicka in så många klockor du vill. I varje Batteribrev får det plats tre klockor så vid fler än tre batteribyten får du mer än ett Batteribrev.

Har du en annan fråga? Kontakta oss

Batteribrev AB

Org.nr: 559171-9751

 

All rights reserved © 2020 Batteribrev AB